Jag heter Mette Lund Lindberg, är 27 år gammal och bor i Kristianstad i nordöstra Skåne. Min verksamhet bedrivs sedan början av 2020 på fantastiska Margaretehof utanför Everöd. Här finns både ridhus och ovalbanor och anläggningen anses vara en av Europas bästa tävlingsplatser.

Jag är uppväxt på gården Skáneyland där mina föräldrar Niels & Sussie sedan många år tillbaka bedriver framgångsrik islandshästavel (www.skaneyland.nu). De säger att jag satt på en häst för första gången när jag var sex månader gammal och sedan dess har intresset bara ökat. Många hästar har kommit och gått genom åren; shetlandsponnyn Lukas, första islandshästen och den fantastiska läromästaren Hetta frá Skarði, Fálki från Skáneyland som tog mig till A-final på NM 2006 samt två SM-guld 2007 m.fl. Jag har även ridit och tävlat ett par av våra avelsston; Hrísla från Skáneyland (totalbedömd till 8,42. Världsmästare i avel) och Hlökk från Skáneyland (totalbedömd till 8,32. 6,81 och vinst i sin första start i F1).

Ur mitt hästintresse växte även mitt intresse för fotografering fram så smått när jag var ungefär tio år gammal. Jag tyckte det var ganska roligt och tog med kameran på en del tävlingar, tog några bilder och gav bort till ryttarna. Jag började så småningom ta lite betalt för bilderna och på den vägen är det. Våren 2006 köpte jag min första systemkamera och hösten 2009 startade jag ett eget företag – Mettes Foton. Nu fotograferar jag inte så mycket längre men när kameran åker fram är det oftast hästarna som får agera modeller.

Sommaren 2011 tog jag studenten efter att ha gått på medieprogrammet med inriktning fotografisk bild på C4-gymnasiet i Kristianstad. På lektionerna i fotografisk bild gjorde vi allt som har med foto att göra. Vi lärde oss om bildkomposition, budskap, att förstå inställningarna i vår kamera, göra bildanalyser, jobba i photoshop m.m. Vi fick ofta göra olika typer av projekt, ibland självständigt, ibland i samarbete med en eller flera av de andra inriktningarna. Här kommer en lista på en del av de kurser jag gått under min gymnasietid:
- Fotografisk bild A, B & C.
- Grafisk kommunaktion A
- Webbdesign
- Mediekommunikation
- Mediekunskap
- Datorkunskap
- Multimedia

Under tio månader (okt 2012 - juli 2013) jobbade jag på Kronshof, www.kronshof.de, i norra Tyskland. Gården drivs av den flerfaldiga världsmästarinnan Frauke Schenzel tillsammans med hennes tvillingbror Stefan Schenzel. Där arbetade jag med stallskötsel, avelsverksamhet och träning av allt från oinridna hästar till förberedning av visningshästar.
2014 arbetade jag under januari-juli på gården Skeiðvellir, www.iceevents.is på södra Island. Verksamheten drivs av Katrín Sigurðardóttir och Davíð jónsson och de jobbar framförallt med försäljningshästar. Där fick jag rida många olika typer av hästar, en del var deras egna hästar som skulle vidareutbildas och/eller förberedas inför avelsvisning eller tävling men jag fick även rida många olika typer av saluhästar och träningshästar.
I början av 2015 bestämde jag mig för att åka iväg då jag fick chansen att jobba hos Eyjólfur Þorsteinsson och Vigdís Mattíasdóttir. Även där arbetade jag med daglig stallskötsel och träning av olika typer av hästar. Jag fick chansen att ta med mig flera egna hästar, hade en väldigt rolig tid och fick vänner för livet.
Samma år gavs möjligheten för tre svenska ungdomar att åka på FEIFs seminarium för unga avelsvisare på Island. Jag och två andra tjejer fick äran att åka på ett semianrium med lärorika föresläsningar, intressanta diskussioner och chansen att få träna på att visa en häst inför er rutinerad domarkår. Väldigt roligt!

Nu jobbar jag full tid i mitt eget företag igen med träningshästar samt undervisning både ute och hemma på gården. Varmt välkomna att kontakta mig för bokningar!