|   Sörli  |   Bedömning  |   Betäckning  |   Foton  |Sörli från Skáneyland
SE2014106331
Silverbrunskimmel
E: Óðinn vom Habichtswald [8,79]
EE: Fannar frá Kvistum [8,69]
EU: Óskadís vom Habichtswald [8,58]
U: Lýsa från Silverkedjan [8,01]
UE: Askur frá Hofsstaðaseli [7,81]
UU: Freyja fra Pilely l

Sörli fick en tuff start i livet. När det var ca. en månad kvar till beräknad fölningsdag för mamma Lýsa drabbades hon av livmoderomvridning. Hon buköppnades på djursjukhus och stod därefter en vecka på veterinärklinik. Läget var kritiskt för dem båda men tack vare fantastiska veterinärer (och föräldrar som tog hand om Lýsa eftersom jag var på Island) klarade sig både Lýsa och Sörli. Sörli fick därför sitt namn som betyder "krigare som är beredd för kamp".
Hösten 2016 drabbades han även av en patellafraktur där en stor benbit gick av och han fick opereras. Han har efter detta ett skadat ligament som fortfarande påverkar honom något men han blir hela tiden bättre och bättre ju mer han tränas.

2019 visades Sörli vid fem års ålder till totalpoängen 8,30 med 8,44 för ridegenskaper! Mycket mer än jag vågat hoppas på med tanke på allt han varit igenom. Han är en riktig kämpe! Detta gjorde honom till den tredje högst bedömda svenskafödda femårshingsten 2019 och en av Sveriges mest använda hingstar samma år! Han väntar 24 avkommor 2020.

Sörlis pappa Óðinn blev jag förtjust i när jag jobbade i Tyskland och han endast var tre år gammal. Nu är han totalbedömd till fantastiska 8,79 med 9,02(!) för ridegenskaper. 2018 blev han även tysk mästare i femgång på otroliga 8,07. Óðinns pappa Fannar har 9,0 för tölt, trav, galopp, spirit och långsam galopp samt 9,5 för helhetsintryck. Han tävlas desutom mycket framgångsrikt och blev bl.a. tysk mästare i femgång 2013. Óðinns mamma Óskadís är ett fantastiskt sto. Hon blev världsmästare i avelsklassen för äldre ston 2013, som fyrgångare! Hon har 9,5 för tölt, trav, galopp, spirit och helhetsintryck samt 10 för långsam galopp!

Sörlis mamma Lýsa fick jag i träning och blev genast förtjust i henne och jag bestämde mig därför för att köpa henne. Hon blev senare bedömd till 8,01 totalt som fyrgångare med 8,5 för alla gångarter och bl.a. 9,0 för hals. Hon tävlades även med goda resultat i tölt och fyrgång innan hon sattes i avel och har nu gett mig många fina avkommor där Sörli är den första ur min avel.